Opbygningen af modulerne.

I December 2009 begyndte vi på de første moduler. I det store hele var vi fælles om alle modulerne, selvom nogle blev set som værende bestemte medlemmers. Her arbejder Christian, Kristian og Jens på det modul der blev Nilskov.

Bakker og bump spartles.
Man kan se hvordan bakkerne begynder at forme sig.

I Januar 2010 blev et par billeder taget, mens de første moduler var igang med at blive bygget.

Der er et stykke vej endnu, men vi er nået et godt stykke.
Nilstrups 2 del er ikke lavet endnu. Her er 1 del, herefter kommer Nilskov, Møllebakken, True, Nørre Rind og Søndersted. Eller rettere, hvad der blev til de moduler.
Pladen og sporene på True er lagt, nu mangler ballast og landskab.

I sommeren 2012 gennemgik vi lige modulerne for fejl og mangler. Her fik bl.a. Gedser mark lidt mere pynt, og haverne på Søndersted blev lavet.

I sommeren 2013 var Duemose trinbræt næsten færdigt, faktisk manglede kun overskærings signalerne. Det forhindrede os dog ikke i lige at afprøve det udenfor.

Vi hoper lige frem til sommeren 2016. Her var Martofte ved at blive bygget færdig.

I 2017 blev der arbejdet med landskabet på Langefjord. Her er Jeppe igang. Samtidig hjalp Tobias Lars med at bygge et markmodul, hvor der blev lavet et sidespor til KFK.

I marts 2019 blev vores to kurvemoduler bygget. Den dag landskabet blev bygget var vi forbavsende hurtige, da det lykkedes os at få hele landskabet færdigt. Eller retter. Jeppe og Leopold var hurtige.

I løbet af 2020 blev der ikke bygget så meget. Men i 2021 kom der fart på projekterne igen. Christian havde i løbet af efteråret skaffet materialer til flere moduler, og da han i januar 2022 havde færdiggjort sine eksamener, blev der bygget på fuld skrue. Et modul der var påbegyndt i 2021, var et modul med villaer og udstykning. På få dage blev modulet gjort færdigt.

Færdiggørelsen af Vejenhuses ombygning havde efterhånden ligget stille længe. Men da modulet med udstykning var færdigt, blev Vejenhuse taget frem, og grundene og haverne på den ene side af banen blev endelig lavet færdige.

Også Duemose skulle igennem en mindre renovering. Hvilket blev ordnet efter at Vejenhuse var blevet færdig. Her blev der bygget en ny perron, samt overskæringen fik en opfriskning. Derudover havde gedsermøllen længe stået på dette modul, men klubben ønskede at møllen igen skulle have sit eget modul. Med de nye moduler på tegnebrættet kunne vi nu bygge en ny Gedser Mark, og derfor blev pladsen på Duemose hvor gedsermøllen havde stået lavet om.

Duemose før ombygning.
Den nye perron er spartlet, og mangler kun belægning. Overskæringen har fået et ansigtsløft, og den gamle mølleplads er klar til nyt græstæppe.
Den nye perron på Duemose.

Derudover er der et nyt markmodul undervejs. Navnet er ikke bestemt endnu. Nu må tiden vise hvordan det kommer til at se ud. Traceen er i hvert fald klar til skinner, og overfladen er gjort mere ujævn.

I slutningen af januar 2022 tog vi fat på gedsermøllens nye modul, Gedser Mark II. Forskellen fra det originale er bl.a. at modulet bliver et kurvemodul på 45 grader, identisk med vores øvrige kurvemoduler, frem for et hjørnemodul på 90 grader. Derudover bliver landskabet lidt mere kuperet.

Den 29 Januar holdt vi fælles-byggedag, hvor næsten hele banden mødte op. Banden arbejdede sammen i par, og alle var aktive. I lejligheden blev der samlet en stationsbyning og et pakhus, mens der i skuret blev arbejdet på Gedser Mark II og vores kommende station.

Da spartelmassen omsider var tør, kunne der males og laves landskab, hvilket blev gjort nogle uger senere. I Marts var modulet lavet færdigt.

Så nåede vi sommeren 2022, og eksamenerne var endelig overstået, så nu blev der igen tid til at bygge. Et nyt og temmelig ambitiøst projekt med fire fast-sammenkoblede moduler blev påbegyndt. På disse moduler kommer banen til at ligge på en dæmning der strækker sig over alle de fire moduler. Så bliver det også mere strækning, hvor hastigheden kan hæves lidt. Oprindeligt var det tiltænkt at landskabet skulle være nogle brakmarker som banendæmningen skulle ligge langs, og undervejs skulle banen krydse en hovedvej. Dette valgte vi dog at lave om, og i stedet blev det besluttet, at landskabet skulle være mere slettet, og med tiden skal der laves nogle små søer, som giver modulerne lidt mere karakter af mose.

Da Leopold var hjemme kom han forbi og byggede med. Banden havde erhvervet et stykke værktøj der bedre kunne skære i flamingo, dette blev anvendt til at skære i flamingoen på disse moduler. Herunder er Leopold igang. Til sidst blev modulerne lige lagt op for en prøve. Det bliver godt når vi kan bruge dem.

I sensommeren holdt vi endnu en byggedag hvor mange af bandens medlemmer deltog. Forinden havde Christian spartlet og klargjort underlag til spor på 3 af de fire moduler.

Før modulerne kunne spartles skulle underlaget lige limes.

Til byggedagen blev der arbejdet flittigt på de nye moduler, men der blev da også arbejdet lidt på de eksisterende. På Langefjord blev stubmøllens område gjort færdigt, og der blev lavet hegn på en af markerne.

Mens Jeppe og Miles arbejdede med Langefjord arbejde Leopold og Dennis flittigt på de nye moduler. men først skulle det kuperede terræn på det fjerde modul lige laves, det blev klaret med nogle stykker rest-træ, og lidt rest-flamingo fra de andre moduler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s