Vores moduler

Her vil vi bringe en oversigt over de moduler vi indtil videre har bygget samt fortælle kort om hvert modul og forbilledet. Billeder fra modulerne kan findes under fanen Vores moduler/Billeder fra modulerne

Vores udstillingsanlæg skal forestille en mindre DSB-sidebane/privatbane i de glade 60’ere. Det moderne fremskridt er endnu ikke rykket helt ud på landet, og al transport foregår stadig hovedsageligt med tog. Baggrunden i anlæggelsen af banen fra Thorsted til Martofte, kan ses i at tobaksdyrker og -forhandler “L. l. Hauge & og søn” etablerede deres første egentlig tobaksplantage i Nilstrup. Undervejs mod Nilstrup var der tidligere stor drift inden for roedyrkning, hvilket også kommer til udtryk på markerne.
Driften idag deles mellem DSB og privatbaneselskabet TMJ. DSB anvender gerne deres større stålvogne eller ældre rystevogne til trafikken, mens at privatbanen anvender en god portion blandet materiel indkøbt brugt fra andre baner. Togene er ikke de største, gerne 2-3 vogne hvis selskaberne kan slippe afsted med det, men det er sjældent at der er passagerer nok til det. Af og til kan der dog forekomme store badetog fra Storbyen til helt op mod 4 vogne af blandet kvalitet. Godstrafikken dominerer ikke banen, da behovet for transporten er faldet væsentligt, som følge af, at mange af fabrikkerne har flyttet deres transporter over på lastbil eller har valgt helt at flytte deres arbejdspladser til de større byer. Alligevel er der stadig nogen godstrafik på banen. Fra Nilstrup kan der forekomme flere godsvogne fra tobaksfabrikken og Nilstrup Havn.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s