Sommer med spændende projekter.

Så er der ikke lang tid til at vi nu igen skal udstille på Danmarks tekniske museum. Vi glæder os til at køre en masse, og til at afprøve de nye moduler vi har fået bygget siden sidste udstilling. Henover sommeren er der blevet arbejdet en masse. Ikke kun på moduler, men også modeltoget. Som nogle af de forskellige billeder afslører, trængte HVJ 23 til lidt af en renoverings-omgang, hvilke den fik. Puffere og håndbøjler er blevet restaureret, og malet så lokomotivet igen kan se flot ud til udstillingerne. Derudovere er der blevet arbejdet løst og fast med andre projekter på lokomotiver og vogne. Også et nyt projekt kom på banen, da Christian kastede sig over at bygge en 41’er CU-vogn fra hobbytrade om til en 40’er CU-vogn.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Nyt årti, nye tider, nye moduler!

Selvom vi er vel inde i 20’erne, er der sket mange opdateringer som vi simpelthen må dele. Vores seneste opslag er noget utidssvarende, og det var på tide at gøre noget ved det.

I 2021 begyndte vi at rydde op i vores fotoarkiv, og fandt de bedste billeder frem. Nu havde vi også udstillet i 10 år, men der var kun billeder fra den første udstilling. Vores hjemmeside har fået en tiltrængt men gennemgribende overhaling. Der er blevet lagt billeder op fra alle vores udstillinger gennem de 10 år. (kun 2016 mangler). Hjemmesidens layout er også blevet ændret en del, således at den nu burde være mere overskuelig, og tidssvarende. Derudover er der blevet lagt billeder op af vores byggeproces, så det nu er muligt at følge arbejdet med nye moduler, og se billeder fra da vi har bygget de gamle moduler. Der er også blevet lagt flere billeder op på hjemmesiden, af de faste anlæg som klubben har haft. Desværre er der intet fast klubanlæg mere, pga. en fraflytning, men nu kan arbejdet med modulbanen til gengæld intensiveres.

Så selvom det er længe siden at der sidst var et indlæg på hjemmesiden her, lever klubben stadig i bedste velgående, og der er pt godt gang i arbejdet med at bygge nye moduler. I Januar 2022 er der blevet færdigbygget 2 nye, og renoveret 2 gamle, og arbejdet vil fortsætte godt ind i Februar, hvor der arbejdes på 3 moduler.

Så tjek endelig vores “opdaterede” hjemmeside ud, og følg arbejdet med vores nye moduler. Kommer der ikke en udstilling tidligere, så ses vi til DMJU’s udstilling i efteråret. Vi glæder os i hvert fald.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Vi er her stadig

Selvom der ikke sker meget på denne hjemmeside, lever ModelBaneBanden i bedste velgående.

Fremgangen i moduler bliver ved og vi er efterhånden oppe på hele 18 moduler, efter vores egen mening, med flot detaljeringsgrad.
Den 30-31 marts (2019) udstiller vi på “Danmarks største model jernbane udstilling “MODELTOG FOR ALLE”” i Taastrup Idrætscenter, og vi glæder os til atter at fremvise vores udstillingsanlæg.
Mere info hos DMJU: http://dmju.dk/?page_id=1493

Indtil vi får lavet en grundig opdatering af denne side, henviser vi til vores facebook-side ‘ModelBaneBanden’

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Stiftende generalforsamling

Klubbens medlemmer afholdt d. 19 oktober 2014 stiftende generalforsamling. Derfor kan Modelbanebanden nu betragtes som en egentlig forening med bestyrelse, vedtægter og budget. I bestyrelsen blev som formand valgt Lars Lolk Hauge. Desuden valgtes 2 bestyrelsesmedlemmer, Jonathan Ellegård Borch og Jeppe Paludan-Müller.

På generalforsamlingen blev det besluttet, at klubben vil melde sig ind i DMJU, så vi kan fremvise vores anlæg på endnu flere udstillinger og nå ud til endnu flere nye medlemmer.

Vedtægter følger her på siden.

Udgivet i Nyt fra klubben, Om klubben | Skriv en kommentar

Fremgang hos MBB

Selvom vi grundet uddannelse og arbejde har haft svært ved at mødes alle samlet, kan vi nu med glæde fremvise 2 nye moduler. Samtidigt har vi to moduler på arbejdsbænken og to på tegnebrættet.

Modelbanebanden har fået to nye officielle medlemer, og vi byder André og Leopold velkommen i banden.

Det faste anlægs sidste banesektion er blevet indviet, og landskabsbygningen går fremad.

Vi glæder os alle til at deltage til Modelbanetræf 2014 på Danmarks Tekniske Museum d. 20-21 sept.

God damp fremad!
Modelbanebanden

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Rigtige tog!

Med ønske om at se så mange som muligt af jer, gør vi opmærksom på, at DSB Museumstog nu har lagt årets kørsler op på hjemmesiden:

http://www.museumstog.dk/?p=kalender

Udgivet i Nyt fra klubben, Uncategorized | Skriv en kommentar

Velkommen i det nye år

Så blev det 2013, og vi går nu et nyt tog-år i møde, fyldt med masser af modeltog. For tiden har stadig kun den årlige udstilling på Teknisk Museum på programmet indtil videre, men vi planlægger måske at stille op til et par stykker mere i årets løb.

Vi vil som vores form for nytårshilsen bringe en hel del billeder fra de sidste dage inden vi tog på Teknisk Museum i 2012. Forberedelser har for langt størstepartens vedkommende forgået hos Christian i Allerød, og bestod blandt andet af testkørsel, slibning, finpudsning af enkelte detaljer, og andet. De er foreløbigt uden yderligere beskrivelser, og kan ses på dette link: https://picasaweb.google.com/107841176880761533020/ForberedelserneTilTekniskMuseum2012?authkey=Gv1sRgCN3DhaOWydK24wE
Alle modulerne er så godt som repræsenteret, og er taget af forskellige medlemmer i klubben.

Vi ønsker alle vores læsere et godt nytår, og håber at vi på en anden anledning når vi enten er ude og køre for DSB Museumstog eller på udstillinger skulle få lejlighed til at hilse på nogen vore læsere.

Udgivet i Om klubben, Opdateringer, Tidligere udstillinger | Skriv en kommentar

Teknisk Museum

Så er det atter en gang ved at være september, og derfor er det endnu en gang tid til Modeljernbanetræf på Danmarks Tekniske Museum. Ligesom sidste år udstiller vi også med vores moduler. Læs mere på Fredensborg Modeljernbaneklubs hjemmeside: http://fdmjk.dk/node/130

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Flere billeder!

Vores faste anlæg skal som bekendt tages ned, og i den anledning vil vi vise nogen, om muligt de sidste, billeder frem fra anlægget. Det er Jens der er fotografen bag alle billederne.

Billeder sådan som anlægget pt. ser ud: https://picasaweb.google.com/107841176880761533020/DeSidsteBillederFraAnlGget

Nogen billeder som skal forestille at være historiske omkring begyndelsen på Faaborg-Sønderborg Jernbane: https://picasaweb.google.com/107841176880761533020/FaaborgSNderborgJernbane

God Fornøjelse!

Udgivet i Opdateringer | Skriv en kommentar

Ændringer på det faste anlæg

Så kom vi så langt med hjemmesiden at det er ved at være på tide, at vi begynder at fortælle om hvad vi går og roder med.
Vi har længe haft planer om at udvide vores faste anlæg hos Christian i Allerød, ved at lave et hul i væggen ind til et modstående rum.  Planen var, at vi skulle kunne komme til at lave lidt mere fast anlæg, men også at koble de moduler som vi bruger på udstillinger på det faste anlæg. Denne løsning holdt dog ikke helt i længden, så nu rykker vi så meget af anlægget vi kan ind i det modstående rum, og resten skrotter vi. Dette betyder at vi får over dobbelt så meget plads til modelbanen, så det er vi glade for. Til gengæld betyder det også, at vores modulanlæg bliver pakket ned indtil vi finder en anden løsning. Nærmere info her: https://modelbanebanden.wordpress.com/det-faste-anlaeg/

 

Udgivet i Nyt fra klubben | Skriv en kommentar