Teknisk Museum 2011

I 2011 havde vi en modulopbygget punkt-til-punkt bane klar. Udstillingen på Danmarks Tekniske Museum samme år var den første vi deltog i, og vi havde en skøn weekend der bød på alt hvad man kunne ønske som modelbaneentusiast. Vi fik et stort publikum der kom og beundrede vores nye anlæg, og vi fik kørt en masse forskellige tog fra de forskellige epoker. Om søndagen var vi endda så heldige, at der kom to journalister fra radioprogrammet DR-Mama og havde et lille interview med os. En lidt sjov ting der dog også skete var, at der var sket en lille fejl i forhold til klubbens navn, da vi skulle tilmeldes. Af en eller anden grund stod der på alle vores adgangskort, at klubben hed Jeppe-Olivers modelbaneklub. Hvor det navn er kommet fra er der ingen af os der ved, men vi hedder altså ModelBaneBanden. Nå ja, det var jo første gang, så der er plads til lidt fejl undervejs.

Vores anlæg havde to store stationer, kaldet Søndersted og Nilstrup. Søndersted var faktisk stationen på Lars helt gamle bane, tilbage fra omkring 1990, og var en to meter lang spånplade der havde fået M-skinner skruet fast. Da vi havde bygget de andre moduler, valgte vi at bruge Søndersted som endestation. Nilstrup var bygget op på to moduler, og kunne anvendes både som endestation og mellemstation. Efter Nilstrup kom gennemkørselsmodulet Nørre Rind, hvor der også var et sidespor anlagt med skærveballast. Herefter kom hjørnemodulet Møllebakken, hvortil man derefter ankom til vores mellemstation True. True havde også mulighed for omløb, samt et sidespor. Omløbet var dog noget kort, så det var kun små tog der kunne krydse her. Efter True kom vores første skovmodul, der senere hen blev omdøbt til Nilskov. Herefter kom et fladt hjørnemodul, der ikke var helt færdigt på denne udstilling endnu, men året efter var en model af Gedsermøllen stillet op her, hvortil modulet fik navnet Gedser mark. Derefter var man ankommet til Søndersted.

Så blev vi klar til at modtage udstillingens gæster.
MT 152 på vej mod True, mens en mindre rettelse lige måtte ordnes.
Solo dadelæske på Nilstrup station.
D 826 med rystevogne på modulet Nørre Rind.
På Udstillingen blev der da også kørt forspand med D-maskiner. Her ses D 804 og D 826 under indkørsel til Nilstrup.
Vores D-maskineforspand blev mødt med stor interesse af mange gæster.
D 804 og D 826 kører gennem Nørre Rind.
På Nilstrup blev maskinerne løbet om enkeltvis, men først skulle en vogn i spor 1 lige bortrangeres.
Alt ånder fred og idyl på Møllebakken, foto: Peter Lübben
MY 1114 gør klar til omløb på Nilstrup station.
MO kører på modulet Møllebakken.
Så blev det Oliver og Christians tur til at have vagt.
Smalspors tipvogn på mergelselskabets læssebane på True station.
På udstillingen gjorde MT 152 tjeneste som både person og godstogslokomotiv.
Her ankommer MT 152 med et par stålvogne til True station.
En norsk Di3’er var også med på udstillingen, men først skulle koblingerne lige skiftes.
Fred og ro på True station.
Det endte dog med at en solokørende dadelæske fra OHJ kom forbi.
MBB holder lige lidt frokostpause før kørslen genoptages.

Undervejs i udstillingen besøgte vi da også de andre anlæg der var med. Anlægget på nedenstående billede er imidlertid ikke en af udstillerne, men det faste anlæg på Danmarks Tekniske Museum. (Gid det var vores, da det var særdeles flot lavet).

Heller ikke vores anlæg, men ikke desto mindre et virkelig veludført modul, efter forbillede af SKRJ’s perron langs vejen ved stationen i Silkeborg.
Tilbage til vores egen bane. Her er Jeppe igang med at fortælle om vores anlæg for nogle af gæsterne.
Solokørende HBS SM210 gør holdt på True. I 2013 blev True station ombygget, i samme forbindelse blev stationsbygningen i baggrunden nedrevet, og et mindre læskur blev opført på dens plads.
Jounalist fra DR interviewer Jens.
Banden samles til interview. (Fra venstre mod højre, Jeppe, Oliver, Jonathan, Jens og Christian).

Så blev det tid til at vende næsen hjemad. Da vi ikke havde så mange moduler dengang, fik vi pakket sammen relativt hurtigt. Før vi læssede traileren tog Lars lige et billede, hvilket førte til at vi alle udstillingerne derefter tog et gruppebillede.